Skip to content

Korkeakoulut järjestävät lisähakuja yhteishaussa vapaiksi jääneille paikoille. 27.11.−19.12. Tutustu lisähaun koulutuksiin.

 

Haku lukioon ja ammatilliseen

Oppilaat tekevät ryhmätyötä koulun kirjastossa. Kuva: Olli Häkämies

Kevään yhteishaku ja muut perusopetuksen jälkeiset haut

Kevään yhteishaussa voit hakea syksyllä alkavaan koulutukseen. Haet samalla hakulomakkeella ammatilliseen koulutukseen ja lukiokoulutukseen.

  • Hakuaika on helmi-maaliskuussa.
  • Voit hakea samalla hakulomakkeella enintään viiteen eri koulutukseen.
  • Saat valinnan tulokset kesäkuussa.
  • Voit kevään yhteishaun jälkeen hakea mahdollisille vapaille opiskelupaikoille oppilaitosten järjestämissä jatkuvissa hauissa.

Lue lisää

Näin haet yhteishaussa ammatilliseen koulutukseen

Näin haet yhteishaussa lukiokoulutukseen

Haku erityisopetuksena järjestettävään ammatilliseen koulutukseen

Erityisopetuksen kevään haussa voit hakea erityisopetuksena järjestettäviin ammatillisiin perustutkintoihin, ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavaan koulutukseen erityisopetuksena (VALMA er) sekä työhön ja itsenäiseen elämään valmentavaan koulutukseen (TELMA).

Näin haet erityisopetuksena järjestettävään koulutukseen

Haku perusopetuksen jälkeisiin valmistaviin koulutuksiin

Voit hakea keväällä perusopetuksen jälkeisiin valmistaviin koulutuksiin yhdellä hakulomakkeella enintään kolmeen koulutukseen. Lisätietoa koulutusten sisällöistä ja valintaperusteista saat koulutusten kuvauksista. Valmistavan koulutuksen haussa on mukana:

  • kymppiluokka eli perusopetuksen lisäopetus
  • VALMA – ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus
  • LUVA – maahanmuuttajien ja vieraskielisten lukiokoulutukseen valmistava koulutus.

Jatkuva haku ammatillisiin koulutuksiin

Ammatilliset oppilaitokset järjestävät omia jatkuvia hakuja ympäri vuoden ammatillisiin perustutkintoihin sekä ammatti- ja erikoisammattitutkintoihin. Koulutukset löytyvät Opintopolusta ja/tai oppilaitosten omilta nettisivuilta. Oppilaitokset julkaisevat uusia koulutuksia ympäri vuoden. Opiskelijavalinnoissa noudatetaan oppilaitosten omia valintaperusteita. Myös hakuajat ja hakumenettelyt ovat oppilaitos- ja koulutuskohtaisia. Lisätietoja hakemisesta ja valintaperusteista saat Opintopolussa tai suoraan oppilaitoksilta.